Su 18.11. klo 11.00

Lasse-Maijan etsivätoimisto: Ensimmäinen arvoitus


LasseMajas detektivbyrå – Det första mysteriet (2018) · LAJITYYPPI: Lastenelokuva · OHJAAJA: Josephine Bornebusch· NÄYTTELIJÄT: Ester Vuori, Frank Dorsin, Johan Rheborg, Katrin Sundberg, Tomas Norström, Lotta Tejle, Jonas Karlsson · KESTO: 89min · IKÄRAJA: 7

Suomeksi puhuttu.

Lasse-Maijan etsivätoimisto: Ensimmäinen arvoitus tuo suositun lasten dekkarisarjan ensimmäistä kertaa valkokankaille suomeksi puhuttuna. Elokuva kertoo miten kaikki sai alkunsa: miten Lasse ja Maija tapaavat, ja mikä on ensimmäinen arvoitus joka saa heidät perustamaan oman etsivätoimistonsa.

Seikkailu alkaa, kun arvokas Hammarabin kirja varastetaan Vallilan koulusta. Kirja pitää sisällään salaisuuden, ja pian kaikki koulussa ovat epäiltyjä: arveluttava talkkari, liikunnanopettaja tiukassa jumppa-asussaan, omituinen kirjastonhoitaja, jopa rehtori Brynolfsson! Juoni tiivistyy, ja Lasse ja Maija ovat hankalan pulman edessä. Onnistuvatko he ratkaisemaan ihka ensimmäisen arvoituksensa?

Elokuvan on ohjannut Solsidanista tuttu Josephine Bornebusch ja rooleissa nähdään mm. Jonas Karlsson (Vadelmavenepakolainen), Johan Rheborg (Solsidan) sekä mainiot lapsinäyttelijät Ester Vuori ja Frank Dorsin. Lasse-Maijan etsivätoimisto -kirjasarjan on kirjoittanut Martin Widmark, joka on yksi Ruotsin suosituimmista lastenkirjailijoista. Suomessakin suosittua kirjasarjaa julkaisee suomeksi Tammi.