La 19.11. klo 18.30

Rakkaani merikapteeni


Rakkaani merikapteeni (2022) · LAJITYYPPI: Draama · OHJAAJA: Klaus Härö · PÄÄOSISSA: James Cosmo, Catherine Walker, Bríd Brennan · KESTO: 103 min · IKÄRAJA: S · LIPUT: 5€

Koskaan ei ole liian myöhäistä rakastaa.

Rakkaani merikapteeni on ohjaaja Klaus Härön koskettava draamaelokuva iättömästä rakkaudesta ja anteeksiannosta.

Howard, eläköitynyt merikapteeni ja leskimies asuu talossaan meren rannalla. Hänen aikuinen tyttärensä Grace palkkaa isälleen kodinhoitajan, jo kypsään ikään varttuneen Annien. Jääräpäinen ja sulkeutunut Howard ei aluksi hyväksy uutta kodinhoitajaansa, mutta vähitellen hänen sydämensä avautuu ja hän antaa viimeiselle rakkaudelle mahdollisuuden.

Samaan aikaan Grace käy läpi omia kriisejään, eikä hyväksy isänsä suhdetta. Grace tuntee jääneensä lapsena ilman isänsä rakkautta ja kokee jäävänsä jälleen sen ulkopuolelle. Annie joutuu kohtaamaan Howardin ja Gracen menneisyyden, Howard ja Grace puolestaan omat vajavaisuutensa.

Elokuvan pääosissa nähdään James Cosmo, Bríd Brennan ja Catherine Walker ja sen ovat käsikirjoittaneet Kirsi Vikman ja Jimmy Karlsson, jotka käsikirjoittivat myös Klaus Härön ohjaaman elokuvan Äideistä parhain.

Ohjaaja Klaus Härön aiempia elokuvia ovat mm. Näkymätön Elina, Postia pappi Jaakobille, Miekkailija, Äideistä parhain ja Tuntematon mestari.