La 18.11. klo 20.30

Se


It (2017) · LAJITYYPPI: Kauhu, jännitys, draama · OHJAAJA: Andrés Muschietti · PÄÄOSISSA: Jaeden Lieberher, Jack Dylan Grazer, Wyatt Oleff, Finn Wolfhard, Sophia Lillis, Bill Skarsgård · KESTO: 2h 15 min · IKÄRAJA: 16

Eletään vuotta 1989. Kun lapsia alkaa kadota Derryn kaupungissa Mainessa, ryhmä kiusattuja ja sorsittuja lapsia kohtaa suurimman pelkonsa joutuessaan vastakkain Pennywisen kanssa – häijyn klovnin, jonka murhien ja väkivallan täyteinen tausta johtaa satojen vuosien taakse.

Andrés Muschiettin ohjaama kauhutrilleri Se perustuu Stephen Kingin suosittuun, samannimiseen kirjaan, joka on kauhistuttanut lukijoita jo vuosikymmenten ajan. Edellinen filmatisointi julkaistiin vuonna 1990 kaksiosaiseksi minisarjaksi. Muschiettin ohjaama elokuva on ollut suuri kaupallinen menestys ja kerännyt kriitikoilta positiivisen vastaanoton. Elokuva yhdistelee sujuvasti kauhun ja draaman elementtejä, ja sen lapsiin keskittyvästä tarinankerronnasta tulee helposti mieleen Stand By Me – toinen Stephen King-filmatisointi.