Ti 12.11. klo 20.30

KLASSIKKONÄYTÖS: Veronikan kaksoiselämä (1991)


La double vie de Véronique (1991) · LAJITYYPPI: Draama, klassikko · OHJAAJA: Krzysztof Kieslowski · PÄÄOSISSA: Irène Jacob, Philippe Volter, Sandrine Dumas  · KESTO: 98min · IKÄRAJA: 12

Krzysztof Kieslowskin ohjaama VERONIKAN KAKSOISELÄMÄ on elokuva tunteista; yksinäisyydestä, rakkaudesta ja intohimosta, hengen suhteesta ruumiiseen… taiteesta, erotiikasta ja kuolemasta. Kieslowski kertoo kahdesta nuoresta naisesta, lähes tytöstä, jotka ovat henkisiltä kyvyiltään ja eroottisilta intuitioiltaan samankaltaisia. He kokevat lähes identtisiä elämyksiä kahdessa erilaisessa kulttuurissa Krakovassa ja Pariisissa. Aavistuksenomaisesti he ovat tietoisia toistensa olemassaolosta. Tämä sielullinen kokemus on elokuvan perusta.

Kaunis ja mystinen elokuva kasvatti puolalaisen ohjaajalegenda Krzysztof Kieslowskin mainetta entisestään ja johdatti hänet tekemään mestarillisen väritrilogiansa, Sininen, Punainen ja Valkoinen. Veronikan kaksoiselämä teki myös Kieslowskin hovisäveltäjästä Zbigniew Preisnerista kansainvälisesti juhlitun elokuvasäveltäjän.

Elokuva esitetään restauroituna 2K-versiona suomeksi tekstitettynä.