Info


Liput

Näytöskohtainen pääsylippu maksaa 2€. Mysteerileffa–näytökset ovat ilmaisia. Varaathan sopivaa käteistä rahaa mukaan, sillä korttimaksu ei valitettavasti ole mahdollista.

Teatteri

Kaikki näytökset järjestetään Saarijärvi-salissa, osoitteessa Sivulantie 11, 43100 Saarijärvi.

Historia

Saarijärven elokuvaviikko on järjestetty jo vuodesta 1984 saakka isänpäivän aikoihin marraskuussa Saarijärvellä, Keski-Suomessa. Alunperin elokuvaviikko syntyi juhlistamaan isänpäivää ja tarjoamaan perheille mahdollisuuden yhteisiin elämyksiin elokuvien parissa. Pirjo ja Yrjö Pulkkisen kolmekymmenen vuoden ajan luotsaama tapahtuma jatkaa edelleen vahvasti eteenpäin ja vuonna 2017 on vuorossa jo 34. kerta. Saarijärven elokuvakerhon järjestämän tapahtuman vetovastuussa on nyt jo toista vuotta kerhon puheenjohtaja Janne Heinonen. Pääpaino on yhä uudessa kotimaisessa elokuvassa, mutta mukana on myös muita kiinnostavia uutuuksia ympäri mailman.

Alunperin pienimuotoinen tapahtuma on laajentunut kotimaisesti merkittäväksi elokuvatapahtumaksi, joka kokoaa yhteen innostuneet elokuvanystävät, merkittävät kotimaiset elokuvantekijät ja -toimijat sekä kiinnostuneet median edustajat. Yleisömäärä on vakiintunut koululaisnäytöksineen 2000-3000 katsojaan. Elokuvaesityksia nähdään elokuvaviikon aikana yli 40. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Saarijärven kaupungin, Kisakinon, Valtion elokuvataidetoimikunnan ja kymmenien saarijärveläisten sponsorien kanssa.

Vaikka paljon on muuttunut, muun muassa filmiajasta ollaan siirrytty vähitellen kokonaan digitaaliaikaan, elokuvaviikon ajankohtana on säilynyt yhä marraskuu ja aloituspäivänä isänpäivä. Saarijärven elokuvaviikko tuo takuuvarmasti valoa ja iloa marraskuiseen harmauteen, kaikenikäisille katsojille.

Yhteistyökumppanit

Avecom, B-Plan Distribution, Cinema Mondo, Finnkino, KAVI, Nordisk Film, PEK, SF Film Finland Oy, Tuffi Films, Illume Oy, R&A festivaali, Uudenmaan elokuvakeskus, Walt Disney Studios Motion Pictures AB, AJ Annila, Arto Koskinen, Samuli Heimonen

Ariterm Oy, Data Group/JK Center, E. Lakonen Ky, Frisee, Juhan AD Autohuolto Oy, Kauneuskeskus Studio PMK, Kehystämö Taidekauppa Kuparinen, Keski-Suomen Kuljetus Oy, Keski-Suomen Työ-Fysio, Kisakino, K-Market Saarijärvi, K-Supermarket Minttu, Kylpylähotelli Summassaari, Kärjen Puutarha, Lanneveden Osuuspankki, Liikelataamo, Logstor Finland Oy, Matto ja Maali Koskinen Oy, Paavontien TV-huolto, Rautia/K-maatalous Saarijärvi, RTA-metalli, Saarijärven Apteekki, Saarijärven Autopalvelu Oy, Saarijärven Kaukolämpö Oy, Saarijärven kaupunki, Saarijärven Kiinteistövälitys Oy LKV, Saarijärven Pesu Oy, Saarijärven Vesihuolto Oy, Sampo-lehti, S-market Saarijärvi, SSYP Kehitys Oy, Syöte-Huvilat Oy, Taksi Hannu Hietamäki, Termex-Eriste Oy, Tikalan Oy, V. Aniranta Ky, Veikon Kone, Voiman Oy