Info


Liput

Näytöskohtainen pääsylippu maksaa 2€, jollei toisin ole mainittu. Mysteerileffa–näytökset ovat ilmaisia. Varaathan sopivaa käteistä rahaa mukaan, sillä korttimaksu ei valitettavasti ole mahdollista.

Teatteri

Kaikki näytökset järjestetään Saarijärvi-salissa, osoitteessa Sivulantie 11, 43100 Saarijärvi.

Historia

Saarijärven elokuvaviikko on järjestetty jo vuodesta 1984 saakka isänpäivän aikoihin marraskuussa Saarijärvellä, Keski-Suomessa. Alunperin elokuvaviikko syntyi juhlistamaan isänpäivää ja tarjoamaan perheille mahdollisuuden yhteisiin elämyksiin elokuvien parissa. Pirjo ja Yrjö Pulkkisen kolmekymmenen vuoden ajan luotsaama tapahtuma jatkaa edelleen vahvasti eteenpäin ja vuonna 2019 on vuorossa jo 36. kerta. Saarijärven elokuvakerhon järjestämän tapahtuman vetovastuussa on kerhon puheenjohtaja Janne Heinonen, joka toimii myös elokuvaviikon tuottajana. Pääpaino on yhä uudessa kotimaisessa elokuvassa, mutta mukana on myös kiinnostavia uutuuksia ympäri mailman.

Alunperin pienimuotoinen tapahtuma on laajentunut kotimaisesti merkittäväksi elokuvatapahtumaksi, joka kokoaa yhteen innostuneet elokuvanystävät, merkittävät kotimaiset elokuvantekijät ja -toimijat sekä kiinnostuneet median edustajat. Yleisömäärä on vakiintunut koululaisnäytöksineen 2500-3000 katsojaan. Elokuvaesityksia nähdään elokuvaviikon aikana yli 40. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Saarijärven kaupungin, Kisakinon, Valtion elokuvataidetoimikunnan ja kymmenien saarijärveläisten sponsorien kanssa.

Vaikka paljon on muuttunut, muun muassa filmiajasta ollaan siirrytty vähitellen kokonaan digitaaliaikaan, elokuvaviikon ajankohtana on säilynyt yhä marraskuu ja aloituspäivänä isänpäivä. Saarijärven elokuvaviikko tuo takuuvarmasti valoa ja iloa marraskuiseen harmauteen, kaikenikäisille katsojille.

Yhteistyökumppanit

Avecom, Baloa Pictures Oy, Fredrik Sträng Ab, Cinemanse Oy, Cinema Mondo Oy, Finnkino, ELKE ry, Jussi Halttunen, Samuli Heimonen, Keski-Suomen elokuvakeskus, Lahden julistemuseo, Maria Veijalainen, Nordisk Film Oy, PEK, SF Studios Finland Oy, Scanbox Oy, Taiteen edistämiskeskus, Walt Disney Studios Motion Pictures, Viihdepalvelu

Bar & Cafe Oodi, Finn-Rotor Oy, Frisee, Juhan AD Autohuolto Oy, Keski-Suomen Työ-Fysio, Kisakino, K-Market Saarijärvi, Konehuolto Hannu Hoppula Oy, K-Supermarket Minttu, Kylpylähotelli Summassaari, Kärjen Puutarha, Lanneveden Osuuspankki, Liikelataamo, Logstor Finland Oy, Matto ja Maali Koskinen Oy, Paavontien TV-huolto, POKE / Luonnonvara- ja ympäristöala, RTA-metalli, Saarijärven Apteekki, Saarijärven Autopalvelu Oy, Saarijärven Kaukolämpö Oy, Saarijärven kaupunki, Saarijärven Kiinteistönvälitys Oy LKV, Saarijärven Pesu Oy, Saarijärven Vesihuolto Oy, Sampo-lehti, S-market Saarijärvi, Syöte-Huvilat Oy, Taksi Hannu Hietamäki, Taksipalvelu Juha ja Pirjo Lehtonen  Ay, Termex-Eriste Oy, Tikalan Oy, TKR-Autokorjaamo, Tuotantoyhtiö Heija Ky, Veikon Kone