Historia


Saarijärven elokuvaviikko on järjestetty jo vuodesta 1983 saakka isänpäivän aikoihin marraskuussa Saarijärvellä, Keski-Suomessa. Alunperin elokuvaviikko syntyi juhlistamaan isänpäivää ja tarjoamaan perheille mahdollisuuden yhteisiin elämyksiin elokuvien parissa. Pirjo ja Yrjö Pulkkisen kolmekymmenen vuoden ajan luotsaama tapahtuma jatkaa edelleen vahvasti eteenpäin ja vuonna 2018 on vuorossa jo 35. kerta. Saarijärven elokuvakerhon järjestämän tapahtuman vetovastuussa on nyt jo toista vuotta kerhon puheenjohtaja Janne Heinonen. Pääpaino on yhä uudessa kotimaisessa elokuvassa, mutta mukana on myös muita kiinnostavia uutuuksia ympäri mailman.

Alunperin pienimuotoinen tapahtuma on laajentunut kotimaisesti merkittäväksi elokuvatapahtumaksi, joka kokoaa yhteen innostuneet elokuvanystävät, merkittävät kotimaiset elokuvantekijät ja -toimijat sekä kiinnostuneet median edustajat. Yleisömäärä on vakiintunut 2000-3000 katsojaan, jonka lisäksi tapahtuma tavoittaa yli 1000 koululaista. Elokuvaesityksia nähdään elokuvaviikon aikana yli 30. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Saarijärven kaupungin, Kisakinon, Valtion elokuvataidetoimikunnan ja kymmenien saarijärveläisten sponsorien kanssa.

Vaikka paljon on muuttunut, muun muassa filmiajasta ollaan siirrytty vähitellen kokonaan digitaaliaikaan, elokuvaviikon ajankohtana on säilynyt yhä marraskuu ja aloituspäivänä isänpäivä. Saarijärven elokuvaviikko tuo takuuvarmasti valoa ja iloa marraskuiseen harmauteen, kaikenikäisille katsojille.