Info


Liput

Näytöskohtainen pääsylippu maksaa 2€, jollei toisin ole mainittu. Mysteerileffa–näytökset ovat ilmaisia. Suosimme korttimaksua!

Tapahtuma-alue

Kaikki näytökset järjestetään Saarijärvi-salissa Saarijärven kaupungintalolla, osoitteessa Sivulantie 11, 43100 Saarijärvi.

Suosittelemme kasvomaskin käyttämistä elokuvanäytöksissä sekä liikkuessasi tapahtuma-alueella. Pyydämme myös kiinnittämään huomiota yskimis- ja käsihygieniaan. Jos tunnet olosi kipeäksi, älä tule tapahtuma-alueelle.

Kahvio

Elokuvaviikon oma kahvio palvelee yleisöä koko viikon ajan (poikkeuksena la 20.11. vain klo 17 saakka) tapahtuma-alueella.

Historia

Saarijärven elokuvaviikko on järjestetty jo vuodesta 1984 saakka isänpäivän aikoihin marraskuussa Saarijärvellä, Keski-Suomessa. Alunperin elokuvaviikko syntyi juhlistamaan isänpäivää ja tarjoamaan perheille mahdollisuuden yhteisiin elämyksiin elokuvien parissa. Pirjo ja Yrjö Pulkkisen kolmekymmenen vuoden ajan luotsaama tapahtuma jatkaa edelleen vahvasti eteenpäin ja vuonna 2021 on vuorossa jo 37. kerta. Saarijärven elokuvakerhon järjestämän tapahtuman vetovastuussa on kerhon puheenjohtaja Janne Heinonen, joka toimii myös elokuvaviikon tuottajana. Pääpaino on yhä uudessa kotimaisessa elokuvassa, mutta mukana on myös kiinnostavia uutuuksia ympäri mailman.

Alunperin pienimuotoinen tapahtuma on laajentunut kotimaisesti merkittäväksi elokuvatapahtumaksi, joka kokoaa yhteen innostuneet elokuvanystävät, merkittävät kotimaiset elokuvantekijät ja -toimijat sekä kiinnostuneet median edustajat. Yleisömäärä on vakiintunut koululaisnäytöksineen 2500-3000 katsojaan. Elokuvaesityksia nähdään elokuvaviikon aikana yli 30. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Saarijärven kaupungin, Kisakinon, Valtion elokuvataidetoimikunnan ja kymmenien saarijärveläisten sponsorien kanssa.

Vaikka paljon on muuttunut, muun muassa filmiajasta ollaan siirrytty vähitellen kokonaan digitaaliaikaan, elokuvaviikon ajankohtana on säilynyt yhä marraskuu ja aloituspäivänä isänpäivä. Saarijärven elokuvaviikko tuo takuuvarmasti valoa ja iloa marraskuiseen harmauteen, kaikenikäisille katsojille.

Yhteistyössä

Atlantic Film, B-Plan Distribution, Cinema Mondo, Cinemanse, Finnkino, It’s Alive Films Oy distributor, Keski-Suomen elokuvakeskus, Kisakino, Marianna Films, Navettakino, Nelonen Media, Nordisk Film, PEK, SF Studios Finland, R&A -kiertue, Saarijärven kaupunki, Sampo-lehti, Scanbox Entertainment, TAIKE, Viihdepalvelu, Ville Suhonen, Samuli Heimonen, Kirmo Lintinen, Loiskis

Juhan AD Autohuolto Oy, K-Market Saarijärvi, Keski-Suomen Fysio, S-Market Saarijärvi, Saarijärven Vesihuolto Oy, Saarijärven Kaukolämpö Oy, Saarijärven Pesu Oy, Kärjen puutarha, Logstor Finland, Syöte-Huvilat Oy, Tikalan Oy, Termex-Eriste Oy, Liikelataamo, Lanneveden Osuuspankki, TKR Autokorjaamo, Onkikallio Oy