Info


Liput

Näytöskohtainen pääsylippu maksaa 6€ tai 3€, jollei toisin ole mainittu. Mysteerileffa–näytökset ovat ilmaisia. Suosimme korttimaksua!

Tapahtuma-alue

Kaikki näytökset järjestetään Saarijärvi-salissa Saarijärven kaupungintalolla, osoitteessa Sivulantie 11, 43100 Saarijärvi.

Pyydämme kiinnittämään huomiota yskimis- ja käsihygieniaan. Jos tunnet olosi kipeäksi, älä tule tapahtuma-alueelle.

Historia

Saarijärven elokuvaviikko on järjestetty jo vuodesta 1984 saakka isänpäivän aikoihin marraskuussa Saarijärvellä, Keski-Suomessa. Alunperin elokuvaviikko syntyi juhlistamaan isänpäivää ja tarjoamaan perheille mahdollisuuden yhteisiin elämyksiin elokuvien parissa. Pirjo ja Yrjö Pulkkisen kolmekymmenen vuoden ajan luotsaama tapahtuma jatkaa edelleen vahvasti eteenpäin ja vuonna 2023 on vuorossa jo 39. kerta. Saarijärven elokuvakerhon järjestämän tapahtuman vetovastuussa on kerhon puheenjohtaja Ville Rautiainen, joka toimii myös elokuvaviikon tuottajana. Pääpaino on yhä uudessa kotimaisessa elokuvassa, mutta mukana on myös kiinnostavia uutuuksia ympäri mailman.

Alunperin pienimuotoinen tapahtuma on laajentunut kotimaisesti merkittäväksi elokuvatapahtumaksi, joka kokoaa yhteen innostuneet elokuvanystävät, merkittävät kotimaiset elokuvantekijät ja -toimijat sekä kiinnostuneet median edustajat. Yleisömäärä on vakiintunut koululaisnäytöksineen 2500-3000 katsojaan. Elokuvaesityksia nähdään elokuvaviikon aikana yli 30. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Saarijärven kaupungin, Kisakinon ja kymmenien saarijärveläisten sponsorien kanssa.

Vaikka paljon on muuttunut, muun muassa filmiajasta ollaan siirrytty vähitellen kokonaan digitaaliaikaan, elokuvaviikon ajankohtana on säilynyt yhä marraskuu ja aloituspäivänä isänpäivä. Saarijärven elokuvaviikko tuo takuuvarmasti valoa ja iloa marraskuiseen harmauteen, kaikenikäisille katsojille.

Yhteistyössä

Aurora Studios, B-Plan Distribution, Finnkino, Future Film, Juhan Autohuolto, Kisakino, MLL Saarijärvi, Nordisk Film, PEK, Risto Jarva -seura, Saarijärven kaupunki,  Saarijärven Pesu Oy, Sampo-lehti, SF Film Finland, S-Market Saarijärvi, Syöte-Huvilat Oy, Tapperien taideseura ry, Toni Kurkimäki, Viihdepalvelu, Walt Disney Studios Motion Pictures Finland, Warner Bros. Finland